vrijdag 20 november 2015

Witloofpizza

Een van mijn favoriete gerechten op aarde? Bakbanaan en pizza! En van die laatste vooral de witte variant met een bodem van crème fraiche in plaats van tomatensaus. In Duitsland wordt deze variant ook wel verkocht als flammkuchen of tarte flambé in Frankrijk. Traditioneel wordt hij belegd met uien en reepjes spek, maar zelf maak ik er het liefst varianten op met de restjes die in mijn koelkast liggen. Vandaag: witloof!



Wat heb je er voor nodig?

  • 1 kant-en-klare pizzabodem uit het koelvak
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 eetlepel crème fraiche
  • 2 stronkjes witloof gestoofd in een beetje boter met een halve theelepel honing (mijn restje van de vorige avond)
  • 70gram spekblokjes
  • handjevol geraspte mozarellakaas
  • peper & zout

Hoe begin je er aan?
  1. Laat de pizzabodem opwarmen tot kamertemperatuur en rol hem uit (met het bakpapier) op de bakplaat.
  2. Laat de oven voorverwarmen tot 210°C.
  3. Meng in een potje de crème fraiche met de zure room.
  4. Smeer het mengsel over de pizzabodem en breng op smaak met wat peper en zout.
  5. Strooi nu het gestoofde witloof over de pizzabodem, de spekjes en werk af met het handjevol geraspte mozzarellakaas.
  6. Plaats de pizza in de voorverwarmde oven en laat deze zo'n 10 tot 13 minuten bakken op 200°C.
--> Kijk voor de baktijd op de verpakking van je pizzadeeg, deze kan verschillen van merk tot merk. Maar meestal zit je rond de 200°C en rond de 10 minuten. Omdat deze pizza rijk belegd is is het goed mogelijk dat je hem 5 minuten langer in de oven moet laten staan. Kijk zelf regelmatig naar hoe je pizza er uit ziet, en haal hem uit de oven wanneer je een mooie goudbruine korst hebt.


Smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten