woensdag 12 maart 2014

Gezonde groentenpizza met Philadelphia

De titel klinkt heel fancy: gezonde groentenpizza. Maar er had net zozeer restjespizza kunnen staan. Het is maar hoe je het verwoord natuurlijk...

Na zo'n zonnige lentedag als vandaag heb ik altijd tonnen vol energie en motivatie om aan m'n figuur te werken: fitnessen, veel water drinken, gezonder eten... Die eerste zonnestralen zijn dan ook een verborgen boodschap 'Hé, wakker worden uit die winterblues! Kijk eens in de spiegel... de zomer komt er aan 'so, work that ass'!!

Omdat ik op deze blog écht geen fitnessschema's en workouts wil plaatsen houd ik het op deze lekkere, luchtige restjes euhm.. groentenmaaltijd.



Wat heb je nodig?
- half bakje champignons in partjes
- half doosje kerstomaatjes in halfjes
- 1/3 courgette in blokjes en/of schijfjes
- 3 cm salami in kleine blokjes
- 4 mini babybelletjes (of andere stukjes zachte kaas) in stukjes
- 2 tortillas
- 2 eetlepels Philadelphiakaas
- zout
- peper
- oregano
- olijfollie

Hoe begin je er aan?
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij de groenten en salami en leg ze in een met olijfolie ingevette ovenschaal.
Bestrooi met peper, zout en oregano en besprenkel met wat olijfolie.



Zet de schaal voor 10 minuten in de oven.
Schep na 10 minuten de groenten een keer om en voeg de babybelletjes  toe.
Laat opnieuw 10 minuten in de oven staan.



Verober de lekkere groentjes met wat pasta OF zoals ik deed op een tortilla met wat zachte Philadelphiakaas. Om het gerecht wat extra pit te geven kan je altijd wat druppels Srirachasaus toevoegen. Heerrrrrrrrrrlijk!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten