Eigenlijk komt het er gewoon op neer dat je geen reden hebt om het niet te maken ;)
Wat heb je nodig?
- 3 hele rijpe bananen
- 3 middelgrote eieren
- 100g amandelmeel
- 50g havermout
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels agavesiroop OF honing OF ahornsiroop
- Je kan ook gewone suiker gebruiken, maar da’s minder gezond en je hebt er meer van nodig. (4 eetlepels)
- Snufje zout
- Snufje kaneel
- Snufje nootmuskaat
OPTIONEEL
- Handjevol gedroogde cranberries OF rozijnen
- Gehakte walnoten OF hazelnoten OF pecannoten OF cashewnoten
- Eetlepel chiazaad
Hoe begin je er aan?
- Oven voorverwarmen op 175°C.
- De drie eitjes in een kom opkloppen.
- De bananen met een vork pletten tot fruitpap en bij in de kom met de eitjes voegen.
- Siroop/suiker toevoegen
- Amandelmeel + havermout toevoegen.
- Bakpoeder + zout + kaneel + nootmuskaat toevoegen.
- Optionele ingrediënten toevoegen.
- Mengsel in een beboterd bakblik* doen en 45 a 55 minuten in de oven bakken tot het volledig gaar is.
- Volledig laten afkoelen op een rooster.
De cake is tot 4 dagen houdbaar.
*Bakblik beboteren doe je makkelijk met een stuk keukenpapier en een beetje boter. Wanneer je dit gedaan heb gooi je wat gewone bloem in het bakblik en zorg je dat er langs alle kanten in het bakblik zowel boter als bloem plakken. Zo gaat je cake achteraf niet aan je bakblik plakken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten