Wat heb je er voor nodig?
- 1 middelgrote kruimelaardappel
- 1 grote ui
- 1 grot preistengel
- 1 liter water
- 250g diepvrieserwtjes
- zwarte peper en zout
- 8 steeltjes verse thijm
- 1 eetlepel truffelolie
- 1 eetlepel boter
- blokje groentebouillon
- staafmixer
Hoe begin je er aan?
- Schil de aardappel, snijd deze in blokjes en spoel het zetmeel ervan af onder de kraan.
- Snijdt de ui en prei in stukjes.
- Stoof de ui samen met de prei met de eetlepel boter op een middelmatig vuurtje tot de ui glazig wordt en de prei zacht begint te worden.
- Voeg nu de aardappeltjes toe, samen met het water, de verse thijm en het blokje groentebouillon.
- Breng het water aan de kook en laat zo'n 10 minuten koken.
- Check of de aardappelen zacht geworden zijn en zet hierna het vuur af. Laat anders je water nog even doorkoken.
- Zet ondertussen een tweede pot met water en wat zout op het vuur en breng aan de kook.
- Voeg waneer het water kookt de diepvrieserwtjes toe, breng opnieuw aan de kook en laat 5 minuten koken.
- Giet de erwtjes af en laat ze schrikken onder ijskoud water. Dit zorgt ervoor dat de erwtjes hun mooie groene kleur behouden.
- Voeg nu de erwtjes toe aan je andere pot met water en groenten en haal alle takjes verse thijm er uit. (Het is niet erg als er nog blaadjes in blijven zitten, die mixen we dadelijk kapot.)
- Tijd om de soep te mixen, tot alle stukjes kapotgemixed zijn.
- (Je kan eventueel de soep ook nog eens zeven om zeker geen brokjes meer in je soep te hebben, maar dat heb ik niet gedaan.)
- Voeg nu nog een lekkere eetlepel truffelolie toe en roer deze door de soep, dien op!
- Smakelijk :)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten