maandag 25 februari 2013

Parmezaankoekjes - Yotam Ottolenghi

  

I looooooove foodblogs. Een foodblog is niet alleen leuk om te schrijven maar is ook leuk om te lezen. Zo zijn er ook een stuk of tien foodblogs waar ik zelf regelmatig een kijkje op neem. Wat me opvalt is dat de leukste foodblogs eigenlijk van Nederlandse origne zijn. Wij Belgen willen vaak té professioneel doen of net te saai. Gelukkig zijn er soms uitzonderingen, en daar vond ik dit leuk receptje op afkomstig uit 'het kookboek' van Ottolenghi. Ik heb het recept wel een beetje aangepast.



Wat heb je nodig?



  • 220g bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl versgemalen peper
  • snufje cayennepeper
  • snufje zout
  • 165g zachte boter
  • 165g parmezaanse kaas vers geraspt
    • (Ik heb zelf maar 100g gebruikt, deze kaas is erg duur...)
  • sesamzaad OF maanzaad
  • 1 ei losgeklopt
 Hoe begin je er aan? 
Zeef de bloem met het bakpoeder, paprikapoeder en cayennepeper in een kom en voeg zout en peper toe. 
Meng de zachte boter met de kaas in een aparte kom tot ze goed vermengd zijn. 
Voeg hierna de twee bereidingen samen en meng alles tot een zacht deeg. 
Leg het deeg op een bebloemd werkoppervlak en kneed het tot een mooi zacht deeg. 
Verdeel het deeg in twee en rol beide stukken tot een 'worst' met een diameter van 3 à 4 cm. 
Wikkel de deegworsten ze afzonderlijk in plasticfolie en laat ze 30 minuten in de koelkast opstijven.
Neem na 30 minuten het deeg uit de koelkast en bestrijk ze met het losgeklopt ei. Hierna paneer je ze met het sesamzaad/maanzaad. 


Leg ze opnieuw 1 uur in de koelkast of in de diepviezer.

Verwarm de oven voor op 170 °C.  Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de rollen in 5 tot 8 mm plakken leg ze op een bakplaat. Bak ze 12 minuten of tot ze mooi goudbruin zijn.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten