zaterdag 7 maart 2015

Healthy bananabread met noten, chiazaad en cranberries

Bananenbrood of bananabread, het is een klassieker in de VS maar bij ons is dit gezonde tussendoortje nog niet zo ingeburgerd. Nochtans is deze smaakbom een ware lekkernij waar je schaamteloos van kan genieten. Hij bevat superfoods, proteïnenen, vitaminen, energie en GEEN boter of suiker! Bovendien is bananenbrood erg eenvoudig en snel te maken. Ik maakte de mijne op 5 minuutjes. Daarna moet hij nog wel even in de oven bakken en afkoelen, maar die tijd kan je gerust benutten met andere zaken. 

Eigenlijk komt het er gewoon op neer dat je geen reden hebt om het niet te maken ;)



Wat heb je nodig?
  • 3 hele rijpe bananen
  • 3 middelgrote eieren
  • 100g amandelmeel
  • 50g havermout
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels agavesiroop OF honing OF ahornsiroop 
    • Je kan ook gewone suiker gebruiken, maar da’s minder gezond en je hebt er meer van nodig. (4 eetlepels)
  • Snufje zout
  • Snufje kaneel
  • Snufje nootmuskaat
OPTIONEEL

  • Handjevol gedroogde cranberries OF rozijnen
  • Gehakte walnoten OF hazelnoten OF pecannoten OF cashewnoten
  • Eetlepel chiazaad

Hoe begin je er aan?
  • Oven voorverwarmen op 175°C.

  • De drie eitjes in een kom opkloppen.
  • De bananen met een vork pletten tot fruitpap en bij in de kom met de eitjes voegen.
  • Siroop/suiker toevoegen
  • Amandelmeel + havermout toevoegen.
  • Bakpoeder + zout + kaneel + nootmuskaat toevoegen.

  • Optionele ingrediënten toevoegen.
  • Mengsel in een beboterd bakblik* doen en 45 a 55 minuten in de oven bakken tot het volledig gaar is. 
  • Volledig laten afkoelen op een rooster.

De cake is tot 4 dagen houdbaar.

*Bakblik beboteren doe je makkelijk met een stuk keukenpapier en een beetje boter. Wanneer je dit gedaan heb gooi je wat gewone bloem in het bakblik en zorg je dat er langs alle kanten in het bakblik zowel boter als bloem plakken. Zo gaat je cake achteraf niet aan je bakblik plakken.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten