zaterdag 9 februari 2013

Chocolade-Sinaasappelcupcakes


Er is een periode geweest dat ik wel wekelijks cupcakes bakte. Alle soorten en met de meest gekke toppings en versieringen. Maar na verloop van tijd wordt je het bakken beu. Dat heb je met alle zaken die je te veel doet en eet. 

Nu was het toch al een tijdje geleden dat ik nog eens cupcakes gemaakt had. Tijd dus om daar in het eerste weekend van de krokusvakantie wat verandering in te brengen! 

Nadat ik thuiskwam van mijn radioshow om 21u45 ben ik er meteen ingevlogen! - Niets is zaliger dan 's avonds laat in een geweldig voorziene keuken (van mijn ouders natuurlijk) mijn cupcakes te bakken waarna het hele gezin ervan kan meegenieten!

Wat heb je nodig?
25 gram pure chocolade
240 gram zachte boter
145 gram kristalsuiker
225 gram poedersuiker
130 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren
2 eetlepels cacaopoeder
geraspte schil van een sinaasappel
3 eetlepels sinaasappelsap 
Hoe begin je er aan?
Verwarm de oven op 180°C.
Snijdt de chocolade in kleine stukjes.
Rasp de schil van de sinaasappel.
Klop 135 gram boter, suiker in een grote kom.
Kluts de eieren en klop ze lichtjes op. Voeg ze daarna toe bij de boter en suiker. Voeg ook de stukjes chocolade, de helft van de sinaasappelrasp, twee eetlepels sinaasappelsap en de cacaopoeder toe.
Verdeel het mengsel over cupcakevormpjes en laat ze 15 tot 18 minuten bakken in de oven.

Laat de cupcakes afkoelen en maak ondertussen de topping.
Klop de overige 105 gram zachte boter luchtig op en meng er gelijdelijk 225 gram poedersuiker, een eetlepel sinaasappelsap en de overige sinaasappelrasp onderdoor. Doe het mengsel in een spuitzak en decoreer je cupcakes.

Bestrooi eventueel met wat chocoladeschilfers om te presenteren.Dit zijn echt héle zoete cupcakes, ik was zelf verbaasd van het resultaat, maar ze zijn wel héél erg lekker. Wat je misschien kan doen is wat minder topping gebruiken, of geen. Zelfs zonder topping zijn deze cakes zalig lekker.
Dit receptje komt uit het boek '1001 cupcakes'. In dit boek staan ongelofelijk veel receptjes voor koekjes, cakes, cupcakes, taarten, ... (geen 1001 cupcakes). Je kan het boek kopen in de Standaard Boekhandel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten