dinsdag 28 mei 2013

Verrassingsgehakbal met geroosterde paprikasaus - Wim Ballieu

Tijdens de examens moet je goed eten. 'Tzal wel zijn ja!' En gezien je tussen het blokken door toch af en toe pauze moet nemen, en deze beter niet vult met series kijken zoals ik en vele anderen onder jullie meestal doen, kan je beter een gezonde avondmaaltijd voorbereiden. Dit receptje is nu niet in 20minuten klaar, maar je kan tijdens de voorbereidingen gerust terug achter je boeken kruipen. En geloof me... de tijd die je in deze maaltijd steekt, is hij 300% waard! Dit receptje is voor 6 gehaktballen (twee personen, of 1 persoon met veel honger). Van de saus ga je sowieso nog een overschotje hebben, deze is ook erg lekker met Dorito's. Niet dat ik je ertoe wil aanzetten om te zondigen hoor...  ;-)




Wat heb je nodig voor de saus?
- 1 rode paprika
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 kerstomaatjes
- 1 eetlepel ketchup
(van die goeie!)
- pepers & zout
- 1 theelepel pestosaus

Wat heb je nodig voor de gehaktballen (5 a6)
- 250g gemengd gehakt
- 1 ei
- paneermeel
- 5 a 6 mini mozarellabolletjes
- peper, zout en nootmuskaat

Hoe begin je aan de saus?
1. Verwarm de oven voor op 190°C. Snijdt ondertussen de rode paprika in vieren en halveer de kerstomaatjes.
2. Leg de stukken paprika en tomaatjes in een ovenschaal en verdeel er 1 eetlepel olijfolie over, wat peper en zout.
3. Zet de schaal 35 minuten in de oven. (Je kan ondertussen al aan de balletjes beginnen.)
4. Na 10min mag je de kerstomaatjes uit de schaal halen en even apart leggen, laat de paprika verder garen.


5. Laat wanneer de paprika wanneer deze klaar is volledig afkoelen en ontdoe haar en ook de tomaatjes van hun velletje.
6. Doe de tomaatjes en paprika in de keukenmachine en voeg hierbij nog een eetlepel olijfolie, een eetlepel ketchup, 4 eetlepels water en mix tot een gladde massa. 
7. Meng nu de paprikasaus in een potje met een theelepel pestosaus en kruid af met peper en zout.



Hoe begin je aan de gehaktballetjes?
1. Meng in een grote kom het gehakt, het ei, het paneermeel, zout, peper en nootmuskaat.


2. Maak van het gehaktmengsel nu bolletjes met je handen en duw in het midden een kuiltje waarin je een minimozarellabolletje verstopt. Maak daarna de balletjes terug dicht.


3. Leg de balletjes in een ovenschaal en laat ze 15minuten bakken in een voorverwarmde oven op 170°C.
4. Laat de balletjes wanneer ze uit de oven komen nog even bakken in een pan met wat boter om een heerlijk korstje te creƫren.

Dien op met de geroosterde paprikasaus, salade en quinoa/pasta/brood/krieltjes/ ...
Smakelijk! :)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten