maandag 17 februari 2014

verse kruidenblokjes

Wat doe je als je verse kruiden over hebt?

Het is logisch dat wanneer de winter dichterbij komt de helft van jouw tuinkruiden buiten verloren dreigen te gaan. Nochtans kan je jezelf een voorraadje aanleggen om de winter door te komen door deze te drogen, in flesjes met olie te proppen OF door ze in te vriezen!

Mijn moeder vriest elk jaar de peterselie uit de tuin in. Ze hakt deze fijn en vriest ze dan in in zakjes. Telkens wanneer we dan peterselie nodig hadden voor een gerechtjes hoefden we gewoon snel naar de diepvries te lopen voor wat verse tuinkruiden.

Een andere mogelijkheid is dat je je gehakte kruiden in olijfolie invriest.
Dit is heel handig voor wanneer je bijvoorbeeld aardappeltjes in de pan wil bakken. Je hebt de kruiden en de olie in één. Plus het ziet er nog eens leuk uit ook.

Deze blokjes maakte ik met restjes tijm die ik nog had liggen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten